Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat we de Photowall en Slideshow krijgen te zien ?

Binnen 2 weken krijg je een met wachtwoord beveiligde link binnen voor de Photowall en Slideshow. In de mail staan alle instructies duidelijk uitgelegd en kun je eenvoudig bestellen door jouw favoriete foto's te markeren.

Welke kleding kan ik het beste aantrekken?

Natuurlijk kleding waarin jij je prettig voelt. Maar ook afhankelijk welke uitstraling je wil overbrengen hou je meer van sportief of glamour ?

Bij groeps- en gezinsfoto’s is het mooi als je de kleding op elkaar afstemt dus of allemaal naturel of pasteltinten bijvoorbeeld. Zorg dat het een eenheid is en harmonieus. Beperk het tot max 3 kleuren b.v. beige en pasteltinten.

Drukke prints of teksten leiden vaak af.

Als je zwanger bent is zwart of witte kleding erg mooi, in ieder geval een effen kleur. Let erop dat je een uur voor de sessie geen strakke kleding draagt die strepen op uw buik achterlaten. Ook is het handig om bv een strak topje aan te trekken wat je makkelijk omhoog schuift.

Om de foto’s een persoonlijke tint te geven is het leuk om iets persoonlijks mee te nemen bv een muziekinstrument, een favoriete knuffel of een leuk mutsje voor uw kind.

Krijg ik de bestanden digitaal ?

Dit is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Je kunt of voor losse hoge resolutiebestanden kiezen of voor fotoproducten kiezen waarbij je het digitaal bestand krijgt in het formaat van het bestelde product. Maar je kunt ook een pakket kiezen waarbij je alle bestanden in hoge resolutie krijgt.

Hoeveel tijd krijg ik om te bestellen ?

De Slideshow en Photowall blijven 2 maanden online.

Moet je van te voren aangeven voor welke reportage je kiest ?

Je kunt dit na afloop beslissen als je de Fotogallerij hebt gezien en beoordeeld.

Wat is een lifestyle reportage ?

Dit is een reportage bij jouw thuis. Er wordt zo min mogelijk geposeerd voor de camera zoals in de studio. Het richt zich meer op het vertellen van een verhaal over jullie. De dagelijkse rituelen van jouw gezin in een documentaire familiereportage. Met waardevolle spullen of rituelen die voor jullie belangrijk zijn om te fotograferen. Zo ongedwongen mogelijk maar wel heel waardevol omdat het een goede weerspiegeling is.

Voor welk bedrag kan ik een kadobon kopen ?

Voor elk bedrag dat je wenst. Geef wel even aan of je het wil geven bij een geboorte, huwelijk of een andere gelegenheid zodat ik een passende kadobon voor elke gelegenheid kan maken.

Wat doe ik als mijn kind niet graag op de foto wil

Uit veel praktijkervaring blijkt dat het spelenderwijs altijd lukt om je kind op de foto te krijgen zoals het is. Het ene kind erg ondeugend, het andere wat meer verlegen, stoer of dansend en huppelend.
Als de kinderen zichzelf durven te zijn blijkt dat het resultaat het beste is voor het hele gezin en je jouw kind ook echt herkend in de foto. Probeer daarom de druk niet te hoog te leggen of je kinderen te pushen als het even niet wil. Elk kind fotografeert immers anders.
Heeft het even wat meer tijd nodig om te wennen, of wil het bepaalde poses echt niet dan verzin ik wat anders. Gewoon puur fotograferen zoals jullie zijn is het beste en dan is iedereen natuurlijk op z’n mooist .

Moet de zon schijnen voor goede foto's ?

Het hoeft niet perse heel zonnig weer te zijn om een mooie fotoreportage te maken. Juist niet ! Fel licht kan voor knijpende ogen zorgen en harde schaduwen. Maar elk weertype heeft zijn charme. Grijs weer geeft juist heel mooi zacht licht. Ik kijk wel naar de weersvoorspellingen wordt er echt veel regen voorspelt dan kijken we naar een alternatief maar heel vaak blijkt het mee te vallen en klopt Buienradar ook niet altijd.

Op welk tijdstip van de dag kun je het beste foto's maken ?

Elk moment van de dag heeft mooi licht. Al gaat mijn voorkeur in 1e instantie niet naar midden op de dag uit zeker niet in de zomer dan staat de zon pal boven je. Begin of einde van de dag is het licht natuurlijk op z'n mooist.

Ik ben niet echt fotogeniek..

Geloof me dat komt goed. Ik weet hoe ik mensen op zijn mooist kan fotograferen en op je gemak kan stellen.

Mag ik de foto's op internet en social media gebruiken ?

Ja hoor dat mag ! Graag wil ik wel met je afspreken dat je dan mijn naam noemt of tagt in de omschrijving van de foto. Omgekeerd plaats ik ook geen foto's van jou natuurlijk zonder jouw toestemming. Graag wil ik je beelden delen ! In verband met de privacywet vraag ik wel of je even per mail daarvoor toestemming wil geven.

Hoelang bewaar je een fotoreportage ?

Minimaal 2 jaar back up van de beelden

Met wat voor een camera werk je ?

ik werk met een Canon EOS 5D Mark IV full frame camera voor de beste kwaliteit.