2 dagen bedrijfsreportage in Zuid-Engeland....!

Op 6 februari mocht ik 2 dagen naar Zuid-Engeland om daar voor Fullwood UK (bedrijf voor melkwinning en automatisering in de veehouderij) foto's te maken voor een bedrijfs reclamecampagne op een biologische boerderij in Martinstown. Op donderdagochtend vertrok ik om 06.00u met de trein naar Schiphol en kwam om 11.00u lokale tijd met het vliegtuig in Bristol aan. Het was even spannend of ik alle apparatuur meekreeg in mijn handbagage en ook aan boord. Er was gelukkig een speciale speedy Boarding Pass geboekt voor mij zodat ik als een van de eerste aan boord kon. Mijn apparatuur mocht natuurlijk niet in het luchtruim. Het paste precies allemaal in mijn tas inclusief een speciaal opvouwbaar lichtgewicht reisstatief, mijn reservecamera en 3 verschillende lenzen en alles goed verzekerd natuurlijk.

Op de airport werd ik opgehaald door de Marketing Manager en in een zwarte MINI reden we in dik 2,5 uur naar de zuidkust van Engeland naar Martinstown. Onderweg nog heerlijk geluncht in een lokale pub. Het was voor mij bijzonder leuk om terug te zijn. Ik heb namelijk een half jaar in Cardiff (Wales) gestudeerd en gewoond ruim 20 jaar geleden voor mijn studie HBO Leisure Management. En dat was de tijd van mijn leven. Ik hou van Engeland, de pubs en het pubfood , de Engelse beleefdheid (my love), links rijden, de vele schapen, de opgestapelde stenen muurtjes, de lovely countryside, het geeft me een ongelofelijk blij gevoel nog steeds...

Ik was van te voren natuurlijk goed gebriefd door de marketing manager van Fullwood en het reclamebureau over het doel van de reclamecampagne. Het was ook spannend natuurlijk, doe ik het goed, ik word speciaal ingevlogen, dit mag niet misgaan, krijg ik mijn apparatuur mee. Contactpersoon van het reclamebureau was ook aanwezig ter plekke en na een gezamenlijk briefing met de boer kon het echte werk beginnen. De shoot verliep gelukkig goed. En 's avonds laat reden we weer in een kleine 3 uur terug naar het Hilton Hotel in Bristol (ja goede arbeidsvoorwaarden...) waar we tegen 23.00u aankwamen. Aangezien ik geen ruimte meer had voor extra laarzen in mijn handbagage voelde ik me behoorlijk gegeneerd bij de balie van een 4 sterren hotel, in je vieze wandelschoenen en stinkend naar de koeienpoep...maar dat was het me allemaal meer dan waard ! De volgende dag vloog ik al terug naar Nederland.

Inmiddels zijn de foto's al gelanceerd voor de reclamecampagne, welke heel succesvol is verlopen gelukkig !

Het was een opdracht en ervaring om nooit meer te vergeten...hopelijk komt er ooit nog een vervolg (na de zomer misschien naar Ierland was me beloofd) maar de Covid-19 gooit voorlopig nog even roet in het eten.