Amsterdam CS

Ruim 20 jaar geleden werd ik hier voor het eerst echt gegrepen door het licht en lijnenspel op Centraal Station Amsterdam tijdens een cursus fotografie.

Na mijn studie Leisure Management in Leeuwarden en een stage in het Tropenmuseum in Amsterdam woonde ik een aantal jaren in Amsterdam. Daar werkte ik o.a. voor een reisorganisatie waar ik Groepsreizen en Incentives op maat organiseerde naar Scandinavië en Britannië. Doordat ik veel heb gereisd begon ik me steeds meer voor fotografie te interesseren, want alle indrukken wilde ik graag vastleggen en bewaren.

Ik begon een cursus Fotografie te volgen bij Crea in Amsterdam en ontdekte dat ik niet op reis hoefde om mooie beelden te maken. Overal om me heen zag ik mooi licht, een lijnenspel en prachtige details van eigenlijk elk willekeurig object of het nou een kiwi, bloem, mens of gebouw is. Door fotografie ontdekte ik de schoonheid van alles om me heen. En ook het belang van licht en goed observeren. Ik blijf in het moment en raak helemaal gefocust...

Hier is de basis gelegd voor mijn interesse in fotografie. Ik wilde er steeds meer van weten en heb uiteindelijk de Fotovakschool gevolgd in Apeldoorn, nadat ik weer terug verhuisde naar mijn roots in Maas en Waal. Het was even doorbijten om alle technische vaardigheden onder de knie te krijgen. Ik heb zelfs nog met een echte doka gewerkt op mijn zolder. Het ontwikkelen met chemicaliën in het donker is net toverpapier, maar ben toch ook blij met het digitale tijdperk. Geen rolletjes meer verwisselen vlak voor het JA woord of ander belangrijk moment !

Ik voel me bevoorrecht dat ik me hier nog steeds dagelijks mee bezig kan houden, ook als is het soms ook weleens een struggle, als een kleine zelfstandige ondernemer zonder (gezellig !) personeel ! Het mooie van dit vak is dat je nooit uitgeleerd raakt en telkens weer nieuwe inzichten krijgt en je verder kan ontwikkelen. En mensen oprecht blij kan maken en raken met beelden zonder woorden te gebruiken...

Ik hoop steeds geïnspireerd te blijven en mijn fascinatie voor fotografie met jou te kunnen delen !

Liefs Karin